top of page

Blog

Ponovo u školi - važnost roditeljske podrškeRoditelji imaju vrlo važnu ulogu u djetetovom odnosu prema školi, prema školskim obvezama i stjecanu radnih navika.


Biti podrška, ali ne raditi umjesto djeteta


Dobro je djetetu u početku pomoći u organizaciji dnevnih obveza, vremena za učenje, igru i odmor te u stjecanju vještine učenja. Važno je biti uz dijete dok piše zadaću, ali ne raditi umjesto njega, dok ne stekne dovoljno samostalnosti. Važno je da zna da vam se može obratiti za pomoć i da pritom razvija odgovornost u izvršavanju svojih obveza i veseli se svom uspjehu. Naučiti kako učiti važan je preduvjet uspješnog učenja.Pomoć u organizaciji učenja vrlo je važna


Vrlo je važno da dijete ima svoje mjesto za učenje u kojem će imati sav potreban pribor, bude tiho, kako bi moglo usmjeriti svoju pažnju na ono što radi te gdje neće biti omatano. Korisno je dogovoriti vrijeme učenja i pisanja domaće zadaće. To su preduvjeti za razvoj radnih navika te organizaciju koja omogućava djetetu bavljenje svim aktivnostima koje voli.


Budite dio djetetovog školskog života


Pokažite interes za djetetovo napredovanje u školi, način učenja i eventualne teškoće. Tako saznajete djetetova očekivanja i strahove. Informirajte s o napredovanju djeteta direktno od učitelja koji s njim rade. Tražite savjet i pomoć ako vam je potrebna u određenim situacijama kad niste sigurni kako postupiti.

Budite strpljivi i podržavajući svom djetetu!


13 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page