top of page

Blog

Nakon tragičnog događaja u Beogradu



Suosjećamo s obiteljima, prijateljima, učiteljima, poznanicima ubijene djece i odraslih u Beogradu i s cijelom zajednicom koja se nosi s traumatskim događajem. Takvi teški traumatski događaji blizu nas unose osjećaj straha, nevjerice, nesigurnosti, otvaraju mnoga pitanja.


Odrasli stvaraju dječji svijet, a odgoj je naša najvažnija misija


Ovo su uvijek najteži načini koji poput potresa protresu naše životne vrijednosti te ističu važnost da se u društvu u kojem živimo u središte stave djeca, osvijeste njihove potrebe, skrene pozornost na važnost podrške obiteljima u kojima odrastaju, učiteljima koji s njima rade, traži mogućnost zapošljavanja stručnih suradnika, potakne bolje povezivanje sustava kojima su u fokusu djeca i njihove obitelji. Odrasli stvaraju dječji svijet, a odgoj je naša najvažnija misija.


Dobri odnosi i kvalitetna komunikacija temelji prevencije


Graditi dobar odnos temeljen na kvalitetnoj komunikaciji, osluškivanju potreba djece, uočavanje i poticanje njih u ljepoti onog što jesu, uz postavljanje granica i stvaranje osjećaja sigurnosti i povjerenja u odrasle ljude oko njih, temelj je prevencije poremećaja mentalnog zdravlja i odrastanja sretnih i zadovoljnih ljudi.


7 views

Recent Posts

See All
bottom of page