top of page

Blog

Kada potražiti pomoć?

Updated: Nov 10, 2021Ponekad je vrlo teško nazvati ili napisati poruku i tražiti pomoć, jer u tom trenutku priznajemo da imamo problem ili da u našoj obitelji imamo problema.


Česta opravdanja mogu zvučati: sve će to proći, moje dijete može drugačije, ali ne želi, to je samo prolazna faza, i ja sam bio takva/takav i možda je u nekim situacijama uistinu tako.


Bolje upoznati sebe


Vrlo često je razlog odgađanja traženja pomoći je stigma, sram, bojazan od osude i podcjenjivanja drugih. Ponekad se već s jednim razgovorom mogu otvoriti neke nove mogućnosti, sagledati problem s neke druge perspektive. Ponekad je potrebno više dolazaka prije svega kako bi se stvorio odnos povjerenja klijenta i psihoterapeuta, osnovni preduvjet psihoterapijskog rada, u kojem će klijent bolje upoznati sebe uvažavajući svoje potrebe i emocije.


Budite podrška svom djetetu


Vrlo često alarm za traženje pomoći kod djece i mladih mogu biti teškoće u savladavanju gradiva koje često rezultiraju školskim neuspjehom, nagle promjene u ponašanju, emocionalne teškoće, burne promjene raspoloženja ili sniženo raspoloženje, strahovi, stalna zabrinutost ili narušeni odnosi s bliskim osobama.Za uspješan psihoterapijski rad s djecom potrebna je suradljivost i otvorenost roditelja te uviđanje potrebe za promjenom. Budite podrška svom djetetu da ostvari svoje potencijale, može se nositi sa svakodnevnim izazovima i odraste u zadovoljnog čovjeka.


Brinite o mentalnim zdravlju, potražite pomoć!


28 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page