top of page

Blog

Obitelj je temelj našeg razvoja


Obitelj je temelj našeg razvoja - EIUS Centar / Ilustracije Oblaci.hr

Obitelj je izuzetno važna za svakog od nas. Temeljna je na odnosima koji su odlučujući za naše zdravlje i razvoj. Sastavnica smo obitelji i djelujemo na odnose i dinamiku unutar obitelji.


Obitelj je naše sigurno mjesto


Način kako obitelj djeluje ovisi o odnosima članova obitelji, a posebice o odnosima odraslih članova prema odraslima. Odrasli članovi obitelji odgovorni za uspostavljanje kvalitete odnosa u obitelji. Obitelj je naše sigurno mjesto, mjesto podrške ljubavi i razumijevanja.


Djeca uče o sebi na način kojim mi komuniciramo s njima. Kad smo previše usmjereni na prošlost ili na budućnost, fizički smo prisutni sa svojom djecom, ali mentalno ne. Djeci ne treba naša stalna dostupnost, ali nas trebaju.


Odnos koji imamo s članovima obitelji može biti poticajan i konstruktivan, a može biti i nešto najdestruktivnije što će pojedinac osjetiti u životu.

U našem centru zatražite podršku


U svom radu često se susrećem s djecom i mladima koji žele da ih njihovi roditelji vide, budu vrijedni njihove ljubavi i pažnje, djecom koja su dio teških rastava roditelja, ali i roditeljima koji se vrlo često osjećaju nemoćnima jer ne znaju kako doprijeti do svog djeteta i kako uspostaviti odnos s njima.

Imajte na umu da interakcija između odraslih i djece uzajaman je proces učenja koji traje.

85 views

Recent Posts

See All
bottom of page