top of page

Blog

Individualna psihoterapija - Kako igrom i pokretom pomoći djeci

Updated: Feb 23, 2022


Individualna psihoterapija

Psihoterapija predstavlja podršku usmjerenim i povjerljivim razgovorom s ciljem pomoći u boljem razumijevanju sebe i drugih. Psihoterapeut pruža pomoć i potporu klijentu u suočavanju s njegovim životnim izazovima i problemima poštujući etičke norme psihoterapijskog rada. Psihoterapijski rad može se održavati individualno i grupno, što ovisi o posebnosti klijentovih potreba. Individualna psihoterapija, kao i svaka psihoterapija, ima rekonstrukcijski učinak i donosi dugotrajne promjene i klijentov rast.


Kada potražiti pomoć, pisali smo već na našem blogu.


Posebnosti dječje i adolescentne integrativne psihoterapije


Dječja i adolescentna integrativna psihoterapija temelji se na razvojnom pristupu djeci i mladima povezujući humanistički i integrativni pristup. Obuhvaća pristupe različitih psihoterapijskih škola i pristupa klijentu cjelovito uvažavajući povezanost emocionalnog, ponašajnog, fiziološkog i kognitivnog.


Upravo joj to daje mogućnost pristupa djetetu na jedinstven i potpuno prilagođen način. Terapijski rad i korištenje različitih terapijskih tehnika ovise o razvojnoj dobi djeteta, posebnosti njegove individue, djetetovim problemima te odnosu s okolinom.


Različiti psihoterapijski pristupi i tehnike


U radu se koriste različiti psihoterapijski pristupi i tehnike: igra, gluma, pisanje, pokret, crtež i drugi koji mogu pomoći djeci i mladima da na sebi svojstven način izraze svoje osjećaje.


U dječjoj i adolescentnoj psihoterapiji posebno važnu ulogu ima suradnja roditelja i drugih važnih osoba u djetetovom životu o čemu u velikoj mjeri ovisi dinamika psihoterapijskog rada.


Individualna psihoterapija - Kako izgleda prvi susret?


Individualna psihoterapija temelji se na dijaloškom odnosu, kontaktu, svjesnosti i iskustvu „ovdje i sada“ koje zajedno stvaraju psihoterapeut i klijent. Može se održati uživo ili online. Nakon uvodnog razgovora u kojem se razgovara o razlozima dolaska stvaraju se okviri daljnje suradnje.


Na psihoterapijske seanse potrebno je doći nekoliko puta u ovisnosti o razlozima klijentovog dolaska. Dječja i adolescentna Individualna psihoterapija traje 45 minuta, rad s roditeljima 50 minuta, dok obiteljske seanse traju duže.


Dodatne informacije možete dobiti putem naših kontakata.




223 views

Recent Posts

See All
bottom of page